Home » Geld & Economie » 5 Redenen om meer te sparen

5 Redenen om meer te sparen

5 redenen om meer te sparen

  1. Noodgevallen kunnen je altijd overkomen. Het is geen goed idee om geld te lenen wanneer je in moeilijkheden bent. Daarom is een spaarpotje meer dan handig. Wanneer je leent dan moet je interesten betalen en wanneer je al geen geld hebt is dit het laatste wat je nodig hebt.  Dus spaar eerst en vooral een noodfonds bijeen.
  2. De regering wil dat we meer spenderen, maar de regering vergeet dat ze zelf teveel met ons belastinggeld gespendeerd heeft, waardoor later de pensioenkas misschien in de problemen komt. Wat ga je doen als je op 65 jarige leeftijd ontdekt dat er geen geld meer is. Dan zorg je er maar beter voor dat je zelf over een aanzienlijk spaarpotje bezit.
  3. Er zijn nog mogelijkheden om een hoge rente te krijgen op je spaargeld.  Naast een termijnrekening kan je ook eventueel gaan beleggen. Hoewel beleggen iets meer risico inhoud dan sparen zijn er ook manieren om het risico te beperken. Met indexbeleggen kan je relatief veilig sparen op lange termijn. Het gaat om een soort passief beleggen waardoor emotie minden een scherprechter is.
  4. Door de garantie op spaarrekeningen is je geld redelijk veilig. De overheid biedt namelijk €100.000 garantie op elke spaarrekening van bepaalde banken. Of jouw bank van deze garantie geniet kan je makkelijk terug vinden op het internet. Als je over meer dan €100.000 beschikt kan je het verspreiden over verschillende spaarrekeningen. De garantie is immers per spaarrekening.
  5. Betaal eerst jezelf en dan je rekeningen. Veel mensen vergeten eerst zichzelf te betalen. Dit houdt simpelweg in om eerst en vooral geld op je spaarrekening te plaatsen vooraleer je rekeningen betaald. Je kan dit makkelijk regelen met een automatische overschrijving. Als je bijvoorbeeld betaald wordt op de 1st van de maand dan laat je de 2de van de maand 30% van je loon overschrijven op je spaarrekening.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *